eBay

 

ebay posredovanje kupovina

Posredovanje eBay

Sve Vaše artikle koje želite naručiti preko eBay-a ali ne posjedujete tu mogućnost, možete od sada uraditi preko mene. Zbog već većeg broja naručivanja za druge osobe sada je dostupno svima.

Postupak je sljedeći: odaberete artikal na eBay.com koji želite kupiti, pošaljete mi link artikla preko kontakt forme koja se nalazi na ovoj stranici (može i na e-mail, facebook, whatsapp, porukom ili pozivom) te unaprijed plaćate. Plaćanje unaprijed radim zbog toga što i ja moram odmah platiti artikal pri kupovini i čekati da stigne, zbog sve većeg broja narudžbi sve više novca ulažem, i čekam novac od Vas i dobivam ga tek kada artikli stignu. Plaćanje se vrši uplatom na moj žiro račun ili osobno.

Postupak je vrlo jednostavan, artikal kada se kupi šalje se na moju (ili ako inzistirate može i na Vašu) adresu i treba od 7 do 35 dana da stigne (ovisi iz koje zemlje naručujete i kakvom poštom putuje), u slučaju da artikal ne dođe u roku od 35 dana ja povlačim novac i vraćam Vam ga ili zahtijevam da Vam ponovno pošalju isti artikal.

NAPOMENA: Svi artikli koji su većeg pakovanja (veličine kutije keksa i veće) carinici pregledavaju i dodatno se u pošti naplaćuje još 5KM, to možete znati po tome ako Vam je na kuverti ili na kutiji oblijepljena žuta traka na kojoj piše “CARINA”, po tome ćete i znati da li ste morali dodatno platiti 5KM ili ne.

Za sve artikle iznad 200KM plaća se carina i porez, to jest, ako je artikal iznad 50KM vrijednosti carinici automatski otvaraju paket i gledaju što je unutra, artikal koji je unutra traže ga na internetu i uspoređuju cijene, ako je cijena približna ili ista niste dužni platiti carinu i porez do vrijednosti 200KM, ako roba prelazi vrijednost od 200KM plaćate carinu 10% te 17% poreza na tu cijenu, odnosno 27% na cijenu artikla plus faksiranje računa 2KM i otvaranje paketa ili kuverte 5KM.

PLAĆANJE: Uplata ide na sljedeći način, kada odaberete artikal plaćate njegovu vrijednost plus marža (marža je moje posredovanje pri internet kupnji) te uplaćujete na moj bankovni žiro račun ili donosite i plaćate osobno, kada uplata legne ja Vam naručujem Vaš artikal i govorite mi da li želite da artikal stigne kod mene ili direktno na Vašu adresu.

MARŽA: Na sve artikle koji ne prelazu 20KM plaćate 2KM marže, a na artikle koji prelaze 20KM plaćate 10% od ukupne cijene artikla. Primjer: kupujete obuću od 50KM vi meni plaćate 50KM plus maržu, u ovom slučaju je marža 10% što iznosi 5KM, znači trebate platiti 55KM.

DODATNA PLAĆANJA: Carinski pregledi koji koštaju 5KM, carina 10%, porez 17% te faksiranje računa 2KM, kupac snosi pri preuzimanju paketa od mene, u slučaju neplaćanja artikal zadržavam kod sebe, ukoliko ste naveli da artikal stiže na Vašu adresu onda u slučaju dodatnih troškova (carina, porez, faksiranje računa, pregled pošiljke) snosite direktno Vi.

INFORMACIJE:

Mario Josić
Matije Gupca 70
Domaljevac
76233
063 088 866

ŽIRO RAČUN:

Mario Josić
UniCredit Bank d.d.
Broj žiro računa: 3381802551408054
Broj računa u UniCredit bankama: 40363243000