ebay posredovanje kupovina

Posredovanje pri kupovini sa eBay

Od 07.10.2013. nudim uslugu kupovine preko eBay internet trgovine (eBay.com – internacionalni). Sve Vaše artikle koje želite naručiti preko eBay-a ali ne posjedujete tu mogućnost, možete od sada uraditi preko mene. Zbog već većeg broja naručivanja za druge osobe sada je dostupno svima.

Postupak je sljedeći: odaberete artikal na eBay.com koji želite kupiti, pošaljete mi link artikla preko kontakt forme koja se nalazi na ovoj stranici (može i na e-mail, facebook, whatsapp, porukom ili pozivom) te unaprijed plaćate. Plaćanje unaprijed radim zbog toga što i ja moram odmah platiti artikal pri kupovini i čekati da stigne, zbog sve većeg broja narudžbi sve više novca ulažem, i čekam novac od Vas i dobivam ga tek kada artikli stignu. Plaćanje se vrši uplatom na moj žiro račun ili osobno.

Postupak je vrlo jednostavan, artikal kada se kupi šalje se na moju (ili ako inzistirate može i na Vašu) adresu i treba od 7 do 35 dana da stigne (ovisi iz koje zemlje naručujete i kakvom poštom putuje), u slučaju da artikal ne dođe u roku od 35 dana ja povlačim novac i vraćam Vam ga ili zahtijevam da Vam ponovno pošalju isti artikal.

NAPOMENA: Svi artikli koji su većeg pakovanja (veličine kutije keksa i veće) carinici pregledavaju i dodatno se u pošti naplaćuje još 5KM, to možete znati po tome ako Vam je na kuverti ili na kutiji oblijepljena žuta traka na kojoj piše “CARINA”, po tome ćete i znati da li ste morali dodatno platiti 5KM ili ne.

Za sve artikle iznad 200KM plaća se carina i porez, to jest, ako je artikal iznad 50KM vrijednosti carinici automatski otvaraju paket i gledaju što je unutra, artikal koji je unutra traže ga na internetu i uspoređuju cijene, ako je cijena približna ili ista niste dužni platiti carinu i porez do vrijednosti 200KM, ako roba prelazi vrijednost od 200KM plaćate carinu 10% te 17% poreza na tu cijenu, odnosno 27% na cijenu artikla plus faksiranje računa 2KM i otvaranje paketa ili kuverte 5KM.

Dodatne informacije možete pronaći na ovoj stranici pod rubrikom eBay.

Posted in Web Stranice and tagged , , , , , , .